Dumnezeu nu a terminat lucrarea cu tine

Alege un anuar al unei clase de liceu și citește cuvintele ”Ce vreau să devin” de sub fiecare fotografie. Vei ameți de la aerul rarefiat al viziunilor de pe piscurile cele mai înalte: ”Să ajung în Liga întâi a școlii.” ”Să scriu cărți și să trăiesc în Elveția.” ”Să fiu medic într-o țară din lumea a treia.” ”Să le predau copiilor din oraș.”

Totuși, deschide acest anuar la întâlnirea de 20 de ani și citește următorul capitol. Unele visuri au devenit realitate, altele s-au destrămat. Schimbarea dircției în viață nu este o tragedie. Însă, pierderea pasiunii, a motivației în viață, este. Dorința de a schimba lumea alunecă pe panta obligației de a plăti facturile și taxele. În loc să facem diferențe, muncim, câștigăm un salariu. În loc să ne uităm în jur, ne uităm în noi înșine. Și nu ne place ceea ce vedem.

În Filipeni 1:6 este scris: ”Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.” Îmi dai voie să clarific acest mesaj? Dumnezeu nu a terminat incă, ceea ce a început să lucreze în tine.

Traducere Cristina Chirculescu

Anunțuri

2 răspunsuri la „Dumnezeu nu a terminat lucrarea cu tine

 1. Si continuarea…. solutii la modul concret. E doar o constatare. Din păcate suntem prinsi într-un cerc vicios. Trebuie să muncesti ca să trăieşti. Nu ajungi sa faci întotdeauna ceea ce-ţi doreşti. Fiecare dintre noi, cred că ar vrea să schimbe ceva în jurul său, să facă lumea mai bună. Putem oferi ajutor şi bunătate celor din jur, dar pe plan personal mereu vei avea frustrarea că nu ai ajuns/devenit ceea ce ţi-ai fi dorit, că poate ai eşuat în direcţia pe care te găseşti în prezent. Cred că trebuie să fim realişti, nu să ne autoamăgim cum fac mulţi creştini, care trăiesc zi după zi, considerând că trebuie să fie multumiţi cu ceea ce au. Dacă tu personal nu te ajuţi pe tine ca să schimbi ceva, nici Dumnezeu nu te ajută cu nimic. Cei care doar stau şi aşteaptă ca Dumnezeu să schimbe peste noapte ceva în viaţa lor, pot să aştepte mult si bine. Ia o decizie bună referitor la unde vrei să ajungi, vizualizeaz-o în mintea ta, adu-o înaintea lui Dumnezeu în rugăciune şi fă ceva ca să mergi în acea direcţie şi ai să vezi că Dumnezeu te sprijineşte.
  Frustrarea la locul de muncă e o mare problemă în ziua de azi.
  Cine te-a pus să faci ceea ce faci în prezent? Circumstanţele?
  Niciodată n-ar trebui să luăm decizii sub influenţa circumstanţelor, ci să căutăm înlăuntrul nostru dacă ceea ce am decis ne reprezintă sau nu.
  Tinerii trebuie ajutaţi să ia decizii cu privire la meserie sau locul de muncă în funcţie de ceea ce sunt ei ca persoană. Nu degeaba ne-am născut diferiţi prin voia lui Dumnezeu. El ştie mai bine pentru ce anume ne-a creat şi ne-a dat şi abilităţile potrivite fiecăruia.
  Nimeni nu s-a născut fără ca Dumnezeu să ştie şi să vrea acest lucru.
  Cei care deja au o anumită maturitate şi se află într-un loc nepotrivit, să înceapă azi să schimbe direcţia şi în fiecare zi, care urmează să ia decizia că va persevera în schimbare si să o facă, cerând ajutorul lui Dumnezeu.
  Nu e uşor, dar Dumnezeu ne zice în Biblie: “Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită ….. căci când sunt slab atunci sunt tare” 2 Corinteni 12:9-10
  Şi nu contează că tu nu poţi, că te simţi limitat sau constrâns de împrejurări, că nu ai resurse….. bucură-te că eşti slab, atunci Dumnezeu va face ceva pentru tine, dacă şi tu începi să să faci ceva, nu biziundu-te pe puterea ta, ci pe Cuvântul lui Dumnezeu.
  Toate acestea mi le spun în primul rând mie!
  Ca să mi se întipărească foarte bine în minte şi în inimă!
  Ca să am curajul de a schimba ceea ce nu e potrivit pentru mine!
  Voi zâmbi, voi ajuta, voi comunica, mă voi ruga şi voi acţiona în fiecare zi, până voi vedea îndeplinit planul lui Dumnezeu pentru viaţa mea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s