Cât de repede uităm

Fă un test. Numește cei mai bogați zece oameni din lume. Numește ultimii zece câștigători ai trofeului Heisman. (n.tr.Campionatul studențesc de fotbal american Trofeul se acordă celui mai bun jucător.). Numește opt personalități care au câștigat Premiul Nobel. Ce zici și de ultimii zece câștigători ai Premiului Oscar pentru cel mai bun film. Sau câștigătorii ultimei decade a Ligii campionatului de baschet? Ce răspunsuri ai dat ? Nici eu nu l-am rezolvat bine. Este surprinzător cât de repede uităm, nu-i așa? Și întrebările menționate nu se referă la cei de pe locul al doilea, ci e vorba despre cei mai buni în domeniile lor.

Iată un alt test. Vezi cum îl faci pe acesta. Gândește-te la trei persoane cu care ți-ar plăcea să-ți petreci timpul. Numește zece persoane care te-au învățat lucruri valoroase. Numește cinci prieteni care te-au ajutat în situații grele. Fă o listă cu profesorii care te-au ajutat în liceu. E un test mai simplu? Și pentru mine a fost.

Lecția? Oamenii care se remarcă în lume nu sunt cei cu cele mai multe diplome și premii, ci cei care se preocupă cel mai mult, cărora le pasă.

trad. Cristina Chirculescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s