Crede, numai.

E destul de puţin ca să-ţi scape din vedere. Doar două cuvinte. Ştiu că am citit acel pasaj de sute de ori. Dar nu l-am remarcat niciodată.

Dar n-am să-l mai ratez iarăşi. L-am scos în evidenţă cu galben şi l-am subliniat cu roşu. S-ar putea să vrei să faci la fel. Uite-te în Marcu 16. Pregăteşte-ţi un creion şi bucură-te de această bijuterie din versetul 7.Iată-l: „Dar duceţi-vă de spuneţi ucenicilor Lui, şi lui Petru, că El merge înaintea lor în Galileea.”

Ai observat? Mai citeşte o dată. „Dar duceţi-vă de spuneţi ucenicilor Lui, şi lui Petru, că El merge înaintea lor în Galileea.” Ei, acum spune dacă nu e aceasta o comoară ascunsă! Dacă aş parafraza cuvintele, ar fi: „Nu mai staţi aici, duceţi-vă şi spuneţi ucenicilor”, o pauză, apoi cu un zâmbet, „şi în special spuneţi-i lui Petru, că El va merge înaintea lor în Galileea.”

Ce cuvinte! De parcă tot Cerul îl privise pe Petru căzând – şi de parcă tot Cerul dorea să-l ajute să se ridice înapoi. „Fii sigur şi spune-i lui Petru că nu e lăsat pe dinafară. Spune-i că un singur eşec nu te face un ratat.”

Nu e de mirare că au numit-o evanghelia a celei de-a doua şanse.

Cei care cunosc aceste lucruri spun că Evanghelia lui Marcu este trenscrierea notiţelor lui Petru şi gândurile dictate de el. Dacă este adevărat, atunci chiar Petru a inclus aceste cuvinte! Şi dacă într-adevăr sunt cuvintele lui, mi-l imaginez pe bătrânul pescar ştergându-şi o lacrimă şi înghiţindu-şi nodul din gât atunci când a ajuns în acest loc al povestirii.

Nu se întâmplă în fiecare zi să capeţi a doua şansă. Petru trebuie să fi ştiut aceasta. Data următoare când L-a văzut pe Isus, el a fost atât de emoţionat şi a sărit în apa rece a Marii Galileei.

A fost de asemenea de ajuns, aşa se spune, ca să-l facă pe acest galileean să ducă evanghelia celei de-a doua şanse la Roma unde a fost ucis. Dacă te-ai întrebat vreodată ce l-a determinat pe un om să fie crucificat cu capul în jos, poate că acum ai înţeles.

Nu se întâmplă în fiecare zi să găseşti pe cineva care să-ţi acorde a doua şansă- şi mult mai puţin pe cineva care să-ţi acorde a doua şansă în fiecare zi.

Dar în Isus, Petru le-a găsit pe amândouă.

trad. Cristina Chirculescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s