Din perspectiva lui Dumnezeu. de Max Lucado

„Nu vrem să nu ştiţi, fraţilor, despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristaţi ca ceilalţi care nu au nădejde”(1 Tesaloniceni 4:13).

Biserica tesaloniceană își îngropaseră partea sa de persoane îndrăgite. Și apostolul a dorit ca membrii care rămăseseră să aibă pace în privința celor care au luat-o înainte. Mulți dintre voi au îngropat de asemenea persoane dragi. Și tot așa cum le vorbiseră Dumnezeu lor, El îți vorbește și ție.

Dacă celebrezi aniversarea căsătoriei singur anul acesta, îți vorbește și ție.

Dacă copilul tău a ajuns în Ceruri înainte să ajungă la grădiniță, îți vorbește și ție.

Dacă ai pierdut o persoană dragă într-un mod violent, dacă ai învățat mai mult decât ai vrut să știi despre boală, dacă visurile tale au fost îngropate în timp ce coborau sicriul, Dumnezeu îți vorbește.

El vorbește tuturor celor care au stat sau vor sta pe pământul proaspat al unui mormânt deschis. Și nouă, El ne oferă acest cuvânt plin de încredere: „Nu vrem să nu ştiţi, fraţilor, despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristaţi ca ceilalţi care nu au nădejde. Căci dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu îi va aduce împreună cu Isus pe cei ce au adormit în El”(1 Tes. 4:13,14).

Dumnezeu transformă durerea noastră fără speranță într-o durere plină de speranță. Cum? Prin faptul că ne spune că vom vedea iarăși pe cei dragi.

Oare nu asta vrem să credem? Tânjim să știm că cei dragi nouă sunt în siguranță în moarte. Tânjim pentru asigurarea că sufletul imediat se duce să fie cu Dumnezeu. Însă îndrăznim să credem acest lucru? Potrivit Bibliei putem s-o facem.

Scriptura este surprinzător de tăcută în privința acestui moment din viețile noastre. Când vorbește despre perioada dintre moartea trupului și învierea trupului, Biblia nu strigă; doar șoptește. Însă la confluența acestor șoapte, o voce fermă este auzită. Această voce plină de autoritate ne asigură că la moarte, creștinul intră imediat în prezența lui Dumnezeu și se bucură în mod conștient de părtășia cu Tatăl și cu cei care au mers înainte.

De unde am asemenea idei? Ascultă câteva din aceste șoapte:

Căci pentru mine a trăi este Hristos, iar a muri este un câştig. Însă, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, aceasta înseamnă o lucrare roditoare. Nu ştiu ce să aleg, sunt strâns din două părţi: doresc mult să părăsesc această viaţă şi să fiu împreună cu Hristos, pentru că este mult mai bine.

(Filip. 1:21-23)

Nu ne place să ne luăm la revedere de la cei pe care îi iubim. Însă dacă ceea ce spune Biblia despre Cer ar fi adevarat, și am crede acest lucru, atunci rugăciunea de bază, răspunsul la rugăciunea de bază, este Cerul.

Este normal ca noi să plângem, însă nu este nevoie ca noi să disperăm. Ai au avut parte de durere aici. Ei nu au parte de durere acolo. Ei s-au chinuit aici. Ei nu au parte de chinuri acolo. Tu și cu mine ne-am întreba de ce Dumnezeu i-a luat acasă. Însă ei nu o fac. Ei înțeleg. Ei sunt, chiar în acest moment, în pace în prezența lui Dumnezeu.

From
For These Tough Times:
Reaching Toward Heaven for Hope and Healing

© (Thomas Nelson Publishers, 2006) Max Lucado

Un răspuns la „Din perspectiva lui Dumnezeu. de Max Lucado

  1. Pingback: Din perspectiva lui Dumnezeu. de Max Lucado « ~Big Brother~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s