Ochii pe Tatăl. de Max Lucado.

Când chelnerul de la restaurant îţi aduce un hamburger rece şi un suc cald vrei să ştii cine este responsabil. Când un tânăr doreşte să-şi impresioneze prietena, el o conduce la buticul unde lucrează şi se laudă, „În fiecare noapte de la cinci la zece eu sunt responsabil”. Ştim ce înseamnă să fii responsabil de un restaurant sau de un depozit, dar să fii responsabil de univers? Aceasta este pretenţia lui Isus.

Sunt multe exemple ale autorităţii lui Isus, însă voi menţiona doar una din preferatele mele. Isus şi ucenicii sunt într-o barcă trecând Marea Galileii. O furtună se ridică dintr-o dată şi ceea ce era liniştit devine violent- valuri monstruoase se ridică din mare şi lovesc barca. Marcu descrie evenimentul foarte clar: „S-a stârnit o furtună foarte puternică, care arunca valurile asupra bărcii, aşa încât barca era aproape plină cu apă.” (Marcu 4:37)

Este foarte important să ai o imagine clară aşa că o să-ţi cer să te imaginezi ca fiind în barcă. Este un vas dârz dar nu se compară cu acele valuri de trei metri. Plonjează prora mai întai în zidul de apă. Forţa valurilor împinge atât de priculos barca încât arcul pare că ar îndrepta înspre cer şi chiar atunci când ţi-e teamă că o să cazi pe spate, vasul se aruncă înainte în valea altui val. O duzină de seturi de mâini se alătura alor tale în îmbrăţişarea catargului. Toţi camarazii tăi au capetele ude şi ochii mari. Îţi acordezi urechea pentru o voce calmă însă tot ce auzi sunt ţipete şi rugăciuni. Dintr-o dată te izbeşte – cineva lipseşte. Unde este Isus? Nu este la catarg. Nu se apucă de margine. Unde este El? Atunci auzi ceva- un zgomot…un sunet neplăcut…de parcă cineva sforăie. Te întorci şi te uiţi şi acolo înghemuit în pupa bărcii este Isus, dormind!

Nu ştii dacă trebuie să rămâi uimit sau furios, asa că eşti ambele. Cum poate dormi într-o vreme ca aceasta? Sau cum au întrebat ucenicii, „Învăţătorule nu-ţi pasă că pierim”(Marcu 4:38).

Acea furtună care a provocat panică în ucenici, pe El l-a făcut somnoros.Ceea ce pune frica în ochii lor îl face pe El să doarmă. Barca era un mormânt pentru ucenici şi un leagăn pentru Christos. Cum ar putea El să doarmă în furtună? Simplu – El era responsabil pentru ea.

El S-a sculat, a mustrat vântul şi a zis mării: „Taci! Linişteşte-te!” Vântul s-a oprit şi s-a făcut o linişte mare. Apoi le-a zis: „De ce sunteţi atât de fricoşi? Tot n-aveţi credinţă?” (Marcu 4: 39-40)

Incredibil… Este vre-o îndoială că ucenicii erau gata să moara pentru Isus? Niciodată n-au văzut o aşa putere; niciodata nu au văzut o aşa glorie. Era de parcă, ei bine, de parcă tot universul era împaraţia Sa.

Este drept ca ei au declarat autoritatea Sa. Este drept ca noi să facem la fel. Şi când o facem, afirmăm fără discuţii: Stăpânitorul universului stăpâneşte inimile noastre.

From
For These Tough Times:
Reaching Toward Heaven for Hope and Healing

© (Thomas Nelson Publishers, 2006) Max Lucado

Anunțuri

4 răspunsuri la „Ochii pe Tatăl. de Max Lucado.

  1. Atat de mult imi place cum prezinta Max Lucado evenimentele relatate in Biblie .. iti da mereu o perspectiva nou si care te si zideste. Dumnezeu sa-l binecuvanteze!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s