Comportarea față de rudele dificile. de Max Lucado.

Are Isus de zis ceva față de comportarea cu rudele dificile? Este vreun exemplu în care Isus aduce pace unei familii îndurerate?  Da, este.

Familia Sa.

S-ar putea să te surprindă să știi că Isus a avut o familie dificilă. Dacă familia ta nu te apreciază, îmbărbătează-te, nu a făcut-o nici în cazul lui Isus.

„Când au auzit ai Lui ce se întâmplă, au ieşit să-L înşface, căci ziceau că a înnebunit” (Marcu 3:21).

Frații lui Isus au crezut că fratele lor era lunatic. Ei nu erau mândri – ei erau jenați.

Nu contează că El n-a încercat să controleze comportamentul familiei Sale, nici n-a lăsat comportamenul lor să-L controleze. Nu a cerut ca ei să fie de acord cu El. El nu s-a îmbufnat când ei îl insultau. El nu Și-a făcut un scop din a încerca să le fie pe plac.

Fiecare din noi are iluzia că familia noastră va fi precum familia Walton, perspectiva că cei mai dragi prieteni vor fi rudele cele mai apropriate. Isus nu a avut perspectiva asta. Iată cum își definește familia: „Căci cel ce face voia lui Dumnezeu, acela Îmi este frate, soră şi mamă”(Marcu 3:35).

Când frații lui Isus nu i-au împărtășit convingerile, El nu a încercat să-i forțeze. El a recunoscut că familia Sa spirituală poate asigura ceea ce familia Sa fizică nu putea. Dacă Isus Însuși nu a putut să-Și forțeze familia pentru a-I împărtăși convingerile, ce te face să crezi că tu poți s-o forțezi pe a ta?

A avea aprobarea familiei tale e de dorit dar nu necesar pentru fericire și nu e întotdeauna posibil. Isus nu a lăsat ca activitatea dificilă a familiei Sale să-i umbrească chemarea din partea lui Dumnezeu. Și pentru că n-a făcut-o, acest capitol are un final fericit.

Ce s-a întâmplat cu familia lui Isus?

Extrage cu mine un bulgăre de aur dintr-un filon din cartea Faptelor Apostolilor. „Atunci ei [ucenicii] s-au întors în Ierusalim de pe muntele numit „al Măslinilor”… Toţi aceştia stăruiau în rugăciune în acelaşi gând, împreună cu femeile, cu Maria – mama lui Isus – şi cu fraţii Lui” (Fapte 1:12,14).

Ce schimbare! Cei care își băteau joc de El acum I se închină. Cei care Îl compătimeau acum se roagă pentru El. Ce s-ar fi întâmplat dacă Isus i-ar fi renegat? Sau mai rău, ce ar fi fost dacă El Și-ar fi sufocat familia cu cererea Lui pentru schimbare?

Nu a făcut-o. În loc să facă asta, le-a dat spațiu, timp și har. Și pentru că a făcut-o, ei s-au schimbat. Cât de mult s-au schimbat? Un frate a devenit apostol (Gal. 1:19) și ceilalți au devenit misionari (1 Cor. 9:5).

Așa că nu te descuraja. Dumnezeu încă schimbă familii.

From He Still Moves Stones
Copyright (Thomas Nelson, 1999) Max Lucado

M.Z.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s