Dragoste statornică. de Max Lucado

Dragostea” spune Pavel,  „niciodată nu va sfârși”. (1 Cor. 13:8 NIV)

Verbul pe care Pavel îl folosește pentru cuvântul a sfârși este folosit în altă parte pentru a descrie veștejirea unei flori în timp ce cade la pământ, care se ofilește și se descompune. Poartă semnificația morții și anulării. Dragostea lui Dumnezeu, spune apostolul, nu va cădea niciodată la pământ, nu se va ofili și nu se va descompune. Prin natura sa, este permanentă. Nu este anulată vreodată.

Dragostea „va dăinui pentru totdeauna”(NLT).

Nu „moare vreodată”(MSG).

Nu „încetează vreodată” (RSV).

Dragostea „este veșnică”(TEV).

Dragostea lui Dumnezeu „nu va cunoaște vreodată un sfârșit”(NEB).

Dragostea nu va sfârși vreodată.

Guvernele vor sfârși, însă dragostea lui Dumnezeu va rămâne. Coroanele sunt temporare, însă dragostea este eternă. Banii tăi se vor sfârși, însă dragostea lui Dumnezeu niciodată nu se va sfârși.

Cum ar putea Dumnezeu să aibă o dragoste ca aceasta? Nimeni nu are dragoste statornică. Nici o persoană nu poate iubi cu perfecțiune. Ai dreptate. Nici o persoană nu poate. Dar Dumnezeu nu este o persoană. Spre deosebire de dragostea noastră, dragostea Lui niciodată nu va înceta. Dragostea Lui este imens de diferită de a noastră.

Dragostea noastră depinde de cel ce primește dragostea. Lasă o mie de oameni să treacă prin fața noastră și nu vom simți același lucru pentru fiecare. Dragostea noastră va fi ajustată de aparența lor, de personalitatea lor. Chiar și atunci când găsim câțiva oameni care să ne placă, sentimentele noastre vor fluctua. Felul în care ei ne tratează va afecta modul în care îi iubim. Cel ce primește ajustează dragostea noastră.

Nu este așa și cu dragostea lui Dumnezeu. Nu avem un impact termostatic asupra dragostei Sale pentru noi. Dragostea lui Dumnezeu este născută din lăuntrul Său, nu din ceea ce găsește în noi. Dragostea Sa nu este cauzată și spontană.

Ne iubește datorită bunătății noastre? Datorită blândeții noastre? Datorită credinței mărețe pe care o avem? Nu, El ne iubește datorită bunătății, blândeții, credinței Sale. Ioan spune în felul urmator: „Dragostea constă în aceasta: nu că noi L-am iubit pe Dumnezeu, ci că El ne-a iubit pe noi”(1 Ioan 4:10).

Nu te liniștește acest gând? Dragostea lui Dumnezeu nu depinde de a ta. Abundența dragostei tale nu o face să creasca pe a Sa. Lipsa ta de dragoste nu o diminuează pe a Sa. Bunătatea ta nu intensifică dragostea Lui, nici slăbiciunea ta nu o diluează. Ceea ce a spus Moise lui Israel este ceea ce ne spune Dumnezeu nouă:

Domnul nu s-a ataşat de voi şi nu v-a ales pentru că sunteţi mai numeroşi decât celelalte popoare, – căci voi sunteţi cei mai neînsemnaţi dintre toate popoarele, –ci pentru că Domnul vă iubeşte” (Deut. 7:7–8 )

Dumnezeu te iubește pur și simplu pentru că a ales s-o facă.

El te iubește când nu te simți ușor de iubit.

El te iubește când nimeni n-o face. Alții te pot abandona, divorța de tine, ignora, însă Dumnezeu te va iubi. Întotdeauna. Orice s-ar întâmpla.

Aceasta este declarația Sa: „Pe cel ce nu era poporul Meu îl voi numi «Popor al Meu», şi pe cea care nu era iubită, o voi numi «Iubită» (Rom. 9:25).

Aceasta este promisiunea Sa. “Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea Îmi păstrez îndurarea faţă de tine!”(Ier. 31:3).

From A Love Worth Giving
Copyright (Thomas Nelson, 2002) Max Lucado

M.Z.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s