Fă pentru alții ce face Dumnezeu pentru tine. de Max Lucado

Tu și eu avem privilegiul de a face pentru alții ce face Dumnezeu pentru noi. Cum arătăm oamenilor că avem încredere în ei?

Fă-ți apariția. Nimic nu înlocuiește prezența ta. Scrisorile sunt drăguțe. Apelurile la telefon sunt speciale, dar a fi acolo în carne și oase transmite un mesaj.

Crezi în copiii tăi? Atunci, arată-le. Fă-ți apariția la jocurile lor. Fă-ți apariția la distracția lor. Fă-ți apariția la recitalurile lor. S-ar putea să nu fie posibil să ajungi la fiecare, dar merită efortul cu siguranță. Crezi în prietenii tăi? Atunci fă-ți apariția. Fă-ți apariția la absolvirile și nunțile lor. Petrece timp cu ei. Vrei să scoți ce e mai bun din cineva? Atunci fă-ți apariția.

Ascultă. Nu trebuie să vorbești pentru a încuraja. Biblia spune, „este bine să asculți mult și să vorbești puțin”(Iacov 1:19TLB). Avem tendința să vorbim mult și să ascultăm puțin. Este o vreme în care să vorbim. Dar este de asemenea o vreme în care să taci. Asta a făcut tatăl meu.  A scăpa o minge din zbor poate că nu-i cine știe ce pentru mulți oameni, însă când ai treisprezece ani și ai aspirații la marile ligi, este un lucru mare. Nu numai că a fost a doua greșeală a meciului, dar a permis înaintașului să înscrie.

Nici măcar nu m-am întors la banca de rezerve. M-am întors în mijlocul terenului din stanga și am sărit gardul. Eram la jumatatea drumului când tatăl meu m-a găsit. Nu a spus un cuvânt. Doar a oprit la marginea drumului, s-a aplecat peste scaun și a deschis portiera. Nu am vorbit. Nici nu trebuia. Amândoi știam că lumea ajunsese la un sfârșit. Când am ajuns acasă, m-am dus direct în camera mea și el s-a dus direct în bucătarie. Imediat a apărut în fața mea cu prăjituri și lapte. A luat loc pe pat și am frânt pâinea împreună. Undeva în timp ce înmuiam prăjiturile am realizat că viața și dragostea tatălui meu vor continua. În economia adolescenței masculine, dacă iubești pe tipul care scapă mingea, atunci îl iubești cu adevărat. Talentul meu ca jucator de baseball nu s-a îmbunătățit, însă încrederea în dragostea Tatălui meu da. Tata nu a spus nici un cuvânt. Dar și-a făcut apariția. El a ascultat. Pentru a scoate ce e mai bun din ceilalți fă la fel, și apoi, când te aproprii:

Vorbește.

Ai puterea să schimbi viața cuiva pur și simplu prin cuvintele pe care le vorbesti. „Moartea și viața sunt în puterea limbii”(Prov. 18:21). De aceea, Pavel te îndeamnă pe tine și pe mine să fim atenți. „Când vorbești, să nu spui lucruri vătămătoare, ci spune ceea ce au nevoie oamenii- cuvinte care să-i ajute pe ceilalți să fie mai puternici”(Ef. 4:29).

Mai devreme ți-am dat un test al dragostei. Este și un test al limbii. Înainte de a vorbi, întreabă-te: Ceea ce sunt pe cale să spun îi ajută pe ceilalți să devină mai puternici? Ai abilitatea, prin cuvintele tale, să faci o persoană mai puternică. Cuvintele tale sunt pentru sufletul lor ceea ce este o vitamină în corpul lor. Dacă ai avea mâncare și ai vedea pe cineva flămânzind, nu ai împarți-o? Dacă ai avea apa și ai vedea pe cineva murind de sete, nu i-ai da? Binențeles că ai face-o. Apoi, n-ai face la fel și pentru inimile lor? Cuvintele tale sunt mâncare și apă! Nu îți opri încurajările de la cei descurajați. Nu-ți opri afirmațiile pentru cei doborâți! Vorbește cuvinte care să facă oamenii mai puternici. Crede în ei așa cum Dumnezeu a crezut în tine.

From A Love Worth Giving
Copyright (Thomas Nelson, 2002) Max Lucado

M.Z.

4 răspunsuri la „Fă pentru alții ce face Dumnezeu pentru tine. de Max Lucado

  1. Pingback: Fă pentru alții ce face Dumnezeu pentru tine. de Max Lucado « ~Big Brother~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s