Fearless. de Max Lucado

Multi vorbesc despre mangementul crizei. Si oricat de multe cursuri anticriza ai lua, in momentul in care probleme apar si disprerarea iti umbreste inima, teama devine starea care iti guverneaza deciziile si atitudinile.

Sa fii fara frica in vremuri de criza – pare imposibil. Ingrijorarea invaluie simtamintele noastre, pulsul se accelereaza si ne gandim ca stam la coada sa ne luam portia din dezastru sau ne intrebam retoric (pentru ca mai toti au fugit de langa noi – teama merge mana in mana cu singuratatea – ) cum sa scap de el. Ne dorim in viata sa avem butoane magice si solutii/licori miraculoase care sa rezolve instant problema…ne dorim un magnet pe care sa scrie “distrugator de teama” si pe care sa-l plimbam deasupra inimii, atragand spre el orice urma de insecuritate, indoiala, spaima. Cum ar fi ca prima noastra reactie in fata problemelor sa fie credinta si nu frica?

Aceasta este punctul in care incepe Max Lucado constructia noii sale carti, Fearless, publicata de Thomas Nelson si a carei lansare oficiala a avut loc pe 8 septembrie, 2009.

Lucado nu face teologie dar cartile sale sunt impregnate cu aroma Cerului in care Dumnezeu are locul Sau de Suveran. Lucado nu scrie filosofie dar pune la treaba neuronii in jurul unor idei care stimuleaza gandirea spre nadejde, speranta si incredere.

Cine nu are temeri in viata? Nimeni nu poate spune asta, nu? Cu toate acestea o viata sub imperiul ingrijorarilor blocheaza experiente extraordinare cu Dumnezeu.

In carte, Lucado il invita pe cititor la o calatorie printre motivele de ingrijorare, examinandu-le formele si actiunile modalitatea cum impacteaza ele existenta nostra – de la frica de moarte pana la teama ca Dumenzeu este o inchipuire.

Lucado scrie in ritmul sau cu care ne-a obisnuit, rasfirand printre paginile cartii multe metofore, intamplari de viata – unele anectodice, pe care le impacheteaza apoi cu o doza de realism biblic.

De exemplu Lucado aduce in fata noastra detalii posibile(de care Biblia nu vorbeste in amanunt) ale evenimentelor din Evanghelii, prezentand situatii posibile din expereintele ucenilor. Viata are furtunile ei si sezonul taifunurilor nu se termina asa usor. In asemanarea perioadelor problematice ale vietii folosirea cuvintului “furtuna” pare cel mai apropiat. Ei bine in Evanghelii sunt furtuni, sunt oameni prinsi in “talazurile marii” si este Unul care controleaza furtuna. Simtamintele celor clatinati de valuri, ale “celor care il urmau pe Isus” si erau surprinsi de furtuna, pot deveni modele pentru nelinistile noastre.

O data Isus dormea iar alta data Isus i-a lasat singuri de-a binelea. Sa fii in furtuna, sa fii purtat de puterea apelor intr-o parte si alta, sa fii intr-un climat de nesiguranta si Cel de la care astepti o rezolvare, doarme. “Mantuitorule scoala-te ca pierim”. (Matei. 8:25) De cate ori nu simtim acest strigat in noi la fiecare factura pe care nu o putem plati, la fiecare abandon pe care nu il intelgem, oridecate ori vrem sa contruim ceva in jur si se darama? Chiar nu-i pasa lui Dumnezeu de problema mea? In toate aceste imprejurari, stari, cuvintele si actiunile Mantuitorului nu doar rezolva dar contin in ele samburii unei credinte care depaseste criza, care cucereste nelinistea.

Max Lucado pune in fata noastra situatii de viata dorind sa ne asigure ca Dumnezeu este Domn si peste furtunile noastre; el are autoritate si peste incercarile noastre.

Fearless se citeste rapid nu pentru ca este o carte usoara ci pentru ca include in ea ceva de care ai nevoie. Tu sau cel de langa tine. Este o incurajare constanta in Suveranitatea Dragostei lui Dumnezeu care ne furnizeaza destula provizie pentru incerarile, temerile si “anxietatile” noastre. Si ce e mai important pentru mine, Lucado il pune in fata noastra pe Isus, sursa oricarei linistiri interioare si antidotul oricarei temeri.

Dumnezeu ne spune sa nu avem un duh de frica ci unul de putere si pace. Puterea de a traversa o mare infuriata si situatii limita ale existentei. Alimenteaza-ti inima cu ingrijorari si credinta iti va slabi. Increde-te in Dumnezeu si temerea va fi redusa la tacere.

In vremuri pline de incertitudine, cartea lui Max Lucado ne furnizeaza o buna motivatie de a ne apropia de Dumnezeu, cel care poate rezolva in felul Sau toate situatiile complicate ale vietii. Citeste cartea si iti vei schimba perspectiva asupra crizelor vietii.

Detalii despre Fearless pe pagina celor care au publicat-o, Thomas Nelson; poti sa o achizitionezi de laAmazon.com sau Christianbook.com

Alte detalii la The Fearless Time.

Vreau sa ii multumesc si lui Tim Underwood de la Graf-Martin Communication Inc. pentru suportul si resursele puse la dispozitie.

Sursa: Blog.Punctul.com

2 răspunsuri la „Fearless. de Max Lucado

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s