Isus vindecă un orb. de Max Lucado

Isus vindeca un orb„Când trecea, Isus a văzut pe un orb din naştere.” (Ioan 9:1)

Acest om nu a văzut niciodată un răsărit de soare. Nu putea să distinga purpuriul de roz. Ucenicii învinuiesc arborele genealogic: „Învăţătorule, cine a păcătuit: omul acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?”(v 2)

Nici unul din ei, răspunde Dumnezeul-om. Pune aceasta conditie pe seama cerului. Motivul pentru care omul s-a născut orb? Pentru ca „să se arate în el lucrările lui Dumnezeu”.(v 3)

Vorbim despre un rol nemultumitor. Ales să sufere. Unii cântă spre gloria lui Dumnezeu. Alţii predau lecţii spre gloria lui Dumnezeu. Dar cine ar vrea să fie orb pentru gloria lui Dumnezeu?

Ce este mai neplăcut – condiţia aceasta sau descoperirea că a fost ideea lui Dumnezeu?

Vindecarea se dovedeşte a fi la fel de surprinzătoare ca şi cauza.„(Isus) a scuipat pe pământ şi a făcut tină din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta.”(v.6)

Lumea abundă de imagini cu Dumnezeul-om: în braţele Mariei, în Grădina Ghetsimani, în Camera de sus, în întunericul mormântului. Isus atingând. Isus plângând, râzând, învăţând…dar niciodată nu am văzut o imagine cu Isus scuipând.

Christos plescaindu-si buzele o data sau de doua ori, adunand saliva si scuipand. Direct pe pamant. (Copii, data viitoare cand mama va spune sa nu scuipati, aratati-i pasajul acesta.) Apoi se ghemuieste, amesteca o baltoaca de…nu stiu, cum i-ai spune?

Chit sfant? Terapie prin scuipat? Solutie din saliva? Indiferent de nume, El pune un deget în palma Sa si apoi, la fel de calm ca un zidar care repară o gaură din perete, Isus improasca noroiul-minune pe ochii orbului. „Du-te de te spală în scăldătoarea Siloamului”(v.7)

Cerşetorul merge pe dibuite la bazin, isi stropreste cu apa fata murdara de noroi, si îşi şterge pamantul din ochi. Rezultatul este primul capitolul al Genezei, doar pentru el. Lumină unde a fost întuneric. Focalizare imaculata a vederii, figurile incetosate devin fiinţe omeneşti, iar apostolul Ioan primeste Premiul biblic al Trecerii cu Vederea atunci cand scrie: „El … s-a întors văzând bine.”(v.7)

Ei, hai, Ioan! Ai rămas fără verbe? Ce zici de „El a alergat înapoi văzând bine”? „El sărea de bucurie că vedea bine.”? „El urla venind inapoi strigand si cantand ”

From
His Name is Jesus
© (Thomas Nelson Publishers, 2009) Max Lucado

C.C.

Publicitate

Un răspuns la „Isus vindecă un orb. de Max Lucado

  1. Pingback: Isus vindecă un orb. de Max Lucado « ~Big Brother~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s