Crucea. de Max Lucado

Crucea (2)Crucea. Poti sa te intorci in orice directie fara sa vezi una? Pe virful unei biserici. Cioplita pe un mormint. Gravata pe un inel sau atirnata de un lant la git. Crucea este simbolul universal al crestinismului. O alegere ciudata, nu-i asa? E ciudat cum o unealta a torturii a devenit intruchiparea sperantei. Simbolurile altor credinte sunt mai optimiste: steaua cu sase colturi a lui David, semiluna islamului, un lotus pentru budism. Totusi o cruce pentru crestinism? Un instrument al executiei?

Ati purta un mic scaun electric la git? Ati atirna pe perete un lat de spinzuratoare placat cu aur? Ati tipari pe un card fotografia unui pluton de executie? Si totusi, noi asa facem cu crucea. Unii chiar isi fac semnul crucii cand se roaga. Ne-am face semnul, sa zicem, unei ghilotine? In locul semnului triunghiular pe frunte si umeri, ce-ati zice de semnul unei lovituri de karate in palma? Nu ar avea aceeasi simtire, nu-i asa?

De ce este crucea simbolul credintei noastre? Pentru a gasi un raspuns nu cautati prea departe, decat la insasi, crucea. Forma ei nu ar putea fi mai simpla. O latura orizontala si alta verticala. Una se intinde in exterior – ca si dragostea lui Dumnezeu. Cealalta se intinde in sus – ca si sfintenia lui Dumnezeu. Una reprezinta largimea dragostei Lui; cealalta reflecta inaltimea sfinteniei Sale.

Crucea este intersectia. Crucea este locul unde Dumnezeu ii iarta pe copiii Lui fara sa-Si micsoreze standardele.

Cum a putut face El acest lucru? Intr-o fraza: Dumnezeu a asezat pacatele noastre pe Fiul Sau si le-a pedepsit acolo, pe cruce.

Pe Cel ce n-a cunoscut nici un pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El.(2 Cor. 5:21)

From
His Name is Jesus
© (Thomas Nelson Publishers, 2009) Max Lucado

M.Z.

Un răspuns la „Crucea. de Max Lucado

  1. Pingback: Crucea. de Max Lucado « ~Big Brother~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s